Poznati u posjeti piramidama i tunelima





Poznate ličnosti dolaze u obilazak piramida i tunela,znatiželja je jača od političkog momenta.I naravno svi koji su došli i vidjeli sve to oko piramida su zadovoljni i ubijeđeni da postoji sve to jer su to i vidjeli .




Čudo je to neviđeno,te piramide,ti tuneli taj labirint,ta energija koja se nalazi u svemu tome,priče kako je to sve postalo sa činjenicama ma dah da ti zastane.Lahko bi mogla da se promijeni svjetska historija ,što se još nije reklo za piramide što se istražuje u zadnje vrijeme i planira ove 2012.g. zasigurno će promijeniti svjetsku historiju.


Ova fotka pokazuje koliko je iskopano tunela,potrebno je barem pet puta ovoliko da bi se stiglo podno piramide Sunca.2014.g.



tags:tuneli,piramida,Visoko,Bosna,





.

Pyramids in Visoko


Pyramids in Visoko await tourists in greater numbers than before.

Everything is ready for volunteers per share "The ants" that will start soon and you can sign up volunteers from around the world.

For now it looks like Pyramid of the Sun:

Piramide u Visokom očekuju turiste u većem broju nego do sada.Sve  spremno i za volontere u akciji "MRAV" koji će ubrzo startovati a mogu se prijaviti volonteri iz cijelog svijeta.Za sada ovako izgleda piramida Sunca:











Pyramid of the Sun










Piramida Sunca zimi





Najstarija keramička skulptura na Balkanu

Uzorak megalita K-2 koji je preliminarno analiziran krajem januara 2010., prema zaključku Zavoda za fiziku materijala hrvatskog Insituta "Ruđer Bošković" je "definitivno, keramika".
Osnivač Fondacije "Arheološki park Bosanska piramida Sunca" Semir Osmanagić navodi da je riječ o najstarijoj keramičkoj skulpturi na Balkanu, teškoj više od osam tona!
Projekt istraživanja Bosanske doline piramida je historijski ispit za naučnike i vladinu administraciju BiH, ali i čitavog svijeta. Imamo najveće piramide na svijetu.
Bosanske piramide zauvijek mijenjaju, smatra on, pogrešna mišljenja bh. stručnjaka koji ne prate najnovija naučna istraživanja.Središnji Balkan je druga najstarija kulturna oaza u Evropi i mi to dokazujemo - rekao je Osmanagić.



A od 1. juna do 30. septembra 2010. godine organizujemo veliku međunarodnu radnu akciju volontera "Mrav bosanske piramide 2010". Već imamo prijave zainteresiranih iz 20 zemalja - Izraela, Egipta, Malezije, Holandije, Švedske... Pripreme su u toku, a radit će se na uređenju prilaza Arheološkim lokacijama, iskopavanjima u područjima gdje imamo dozvole - kaže Semir Osmanagić.2013.g.




tags:piramide u Bosni,keramička skulptura,Semir Osmanagić,tuneli

Piramide u Bosni 2024

Piramide u Bosni čekaju turiste sa novim događajima i zabavnim programom te govorom dr.Osmanagića... Grad Visoko je spremno za turizam 2024....